Dak- en thuislozenlozen in Leiden krijgen zomerpakketjes met o.a. mondmaskers

Op 27 juni 2020 zijn de zomertasjes van het Straatpastoraat Leiden uitgedeeld aan vele daklozen. De pakketjes bevatten zomerspulletjes waaronder een mondmasker. Ontvangers waren enthousiast over deze actie.

Verrassingspakketje voor dak- en thuislozen Leiden

De coronacrisis heeft ertoe geleid dat dak- en thuislozen in Leiden een zomertasje van het Straatpastoraat Leiden hebben gekregen. Dit jaar helaas geen boottochtje zoals in het verleden. Zo'n alternatief pakketje bevat nuttige spulletjes zoals zonnebrand,  mondkapje, zonnebril, hygi├źnische handgel, bidon en een cadeaukaart van de Hema. De zomertasjes zijn eind juni 2020 op diverse plekken in Leiden uitgedeeld en en met enthousiasme ontvangen.  Een geslaagde (logistieke) actie!

Liefdadigheid vanuit samenwerking

Diverse partijen hebben de uitgifte van de ca. 150 zomertasjes tot een succes gemaakt. Het is een lovenswaardig initiatief om ook mondmaskers aan de pakketjes voor dak- en thuislozen toe te voegen. Deze kwetsbare mensen kunnen zichzelf en elkaar nu beter beschermen tegen covid-19 en de verspreiding van het coronavirus meer tegengaan.

Het mondkapje bestaat uit een duurzaam frame en een hoesje als filterhouder. De hoesjes zijn ontworpen door Atelier Kleurstof. Bij het naaiwerk is hulp geboden door de vrouwenorganisatie van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, die uit liefdadigheid graag aan het goede doel meedoet. Ook bij de tak vrouw & gezin van de Islamitische Samenwerking Nederland zijn heel veel hoesjes genaaid. Huisarts Walter Schrader, initiatiefnemer van Mondmaskers Voor Iedereen, is erg blij met de verstrekking van de mondkapjes en de achterliggende samenwerking; "Laten we kwetsbare mensen helpen. Samen zijn wij tot veel (meer) in staat. Dat is hier maar weer eens getoond".