Oproep voor het maken van mondmaskers

Na twee maanden Coronacrisis kampen we nog steeds met een tekort aan mondmaskers. Werkers in contactberoepen zoals verpleegkundigen, verzorgers, huishoudelijke hulpen, fysiotherapeuten en kappers kunnen onmogelijk 1.5 meter afstand bewaren en willen daarom mondmaskers om zichzelf en hun cliënten te beschermen . We kunnen onszelf losmaken uit de ongelukkige en afhankelijke positie van buitenlandse handel en met in Nederland beschikbare technologie, mankracht en materialen duurzame en (biologisch afbreekbare) mondmaskers maken.

 Het afwijzen en actief ontmoedigen van het gebruik van hygiënische maskers in de publieke ruimte door de regering staat haaks op wat er in een groot deel van de wereld momenteel als effectieve strategie geldt. Daarbij komt dat een goed sluitend frame met een tissue en zeker met  een stofzuigerzakfilter in de stoffen filterhouder een bijna volledige bescherming in twee richtingen geeft.

filtercapaciteit verschillende materialen data hollandshielding

Bent u geïnteresseerd om als vrijwilliger mee te doen aan het productieproces van de frames  of filterhouders, wilt u frames ontvangen of op een ander manier een bijdrage leveren, laat het weten via het contactformulier onder aan de pagina.

De frames zijn te bestellen bij Corona Shielding.
De instructie voor het maken van de filterhouder is te vinden bij Atelier Kunststof.
Ons doel, de uitgangspunten en de werkwijze zijn elders op onze website te lezen.